postat la : 23.11.2013 / 11:56:26

Reactia CNR la o diversiune marca "MT".....

Ca si in data de 21.05.2013, o asociatie "de-a casei" al MT, doreste sa dea impresia transportatorilor de marfa ca se discuta problemele lor.... si sa steie cuminti....

Ca fapt divers, aceasta asociatie patronala de buzunar nu a pretins rezolvarea problemelor noastre, ci a marsat pe rezolvarea unor probleme din transportul de persoane si au cerut respectuos, daca se poate, candva, MT sa vada daca poate face ceva si pentru transportul de marfa ! Inca odata se dovedeste ca acest protest al nostru este PERFECT  JUSTIFICAT, avem un Minister al Transporturilor TOTAL rupt de realitate ! Noi protestam si MT se piaptana ....

Iata rezultatul :

"Comunicat de presa CNR

 

 

Ministerul Transporturilor joaca „pititea" cu piata de transport

 

Daca in primavara acestui an, Domnului Ministru Relu Fenechiu i se aranjau intalnirile numai cu transportatorii  „ de casa" ai Ministerului, in noul context Doamna Ministru Ramona Manescu nu se dezminte.

Ieri 21.11.2013, Ministerul Transporturilor a primit o delegatie patronala cu care a fost semnata si o minuta. Evident ca nici un alt patronat in afara de cei invitati „pe spranceana" nu au aflat de aceasta intalnire .

Intamplator, in primavara, fostul Ministru folosea aceeasi metoda pentru a justifica faptul ca dialogul social functioneaza „perfect".

In momentul in care insa a realizat ca nu s-a intalnit cu reprezentantii reali ai breslei a declarat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii mai multor organizaţii patronale din transportul rutier a aflat multe din "problemele reale" ale acestui sector. Acestea trebuie rezolvate în cel mai scurt timp pentru că sunt legate de eficienţa activităţii, de o "abordare dreaptă a greşelilor şi a muncii acestor oameni", a adăugat ministrul de atunci  si asta dupa ce semnase exact ca si predecesoarea domniei sale o minuta cu aceleasi personaje.

Jocul acesta care se tot repeta, nu face altceva decat sa demonstreze  politica intereselor de grup din jurul Ministerului Transporturilor si modul in care inteleg sa isi faca treaba cei indreptatiti sa asigure Ministrului suportul pentru transparenta dialogului cu patronatele.

Confederatia Nationala Rutiera impreuna cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania au depus inca din luna septembrie o solicitare pentru organizarea unei intalniri cu Doamna Ministru Ramona Manescu. Aceeasi abordare a avut-o si Federatia Operatorilor Romani de Transport insa tot fara succes.

Din pacate luna decembrie se apropie rapid, iar Doamna Ministru o sa realizeze prea tarziu ca nu s-a intalnit cu cine trebuie, iar minuta a fost semnata mult prea „repede", fara o analiza aprofundata a implicatiilor ei cu patronatele cu adevarat reprezentative.

Organizarea protestelor pentru luna decembrie la nivel national este in plina desfasurare si, in conditiile unei asemenea abordari din partea Ministerului de resort, este greu de crezut ca lucrurile se vor calma.

 

 

Biroul de presa CNR - 0729218111

 

 

 

 

 Comentarii :

Nu sunt comentarii pentru aceasta stire !

Curs valutar
Euro 1€ = RON
Dolar american 1$ = RON
Forint maghiar 100Ft. = RON
 
sursa : BNR