postat la : 17.11.2013 / 11:31:20

Mesajul CNR catre conducatorii auto profesionisti

Stimati colegi,  conducatori auto profesionisti !

   Ma numesc Siegfried Mayer, sunt posesor al unui atestat de sofer profesionist si pe langa asta, sunt si administratorul unei mici firme de transport. Prin voia sortii, am fost ales si in postura de secretar general al unei confederatii patronale al firmelor de transport, pe nume : Confederatia Nationala Rutiera (CNR).  www.conr.ro  . Dupa cum intuiti, problemele noastre, atat ale patronilor de firme de transport, cat si problemele soferilor profesionisti cu care lucram impreuna, sunt inseparabile si ne lovesc in egala masura. Este adevarat, patronii nu intotdeauna  consientizeaza ca soferii sunt componenta de cel mai mare pret din firma lor, ajungand sa se clasifice in doua clase antagoniste. Este problema lor, probabil in timp acele firme o sa-si macine resursele materiale si spirituale pe aceasta divizare artificiala si vor suporta consecintele.

   Confederatia Nationala Rutiera, ca patronat al firmelor de transport, sprijina toate acele initiative ce duc la faurirea unui climat de activitate sanatos in cadrul firmelor de transport, in aceasta linie se inscrie si preocuparea noastra in Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Transporturilor, de a reduce cuantumul amenzilor primite si de soferi, pe baza actualei forme a HG 69, OG 43, OG 27, OG 37, OMTI 980 etc. In momentul de fata, Breasla se afla in pragul de a declansa un protest la nivel national, din cauza neindeplinirii promisiunilor MT , cuprinse in Minuta semnata de CNR si MT in data de 22.05.2013, odata cu suspendarea protestului din mai 2013.

    Nu mai este cale de intoarcere, protestul va avea loc in decembrie, la o data care va fie publicata in functie de sustinerea obtinuta pe lista de participanti la protest :

                                                                                    http://www.conr.ro/index.php

                                                                                     http://protest.transportator.info/

Stimati conducatori auto, va intreb :

-          Vreti sa treceti prin Arad, fara sa asteptati ore in sir la pasajele lasate in paragina de guvernanti ? Vreti ca aceste pasaje sa fie bugetate urgent si puse in lucru, cu termen de predare in mai 2014 ?

-          Vreti ca amenzile sa devina proportionale cu abaterile comise si sa nu fiti amendati cu 30.000 lei pentru depasirea cu un kg. a MMA ?

-          Vreti sa nu mai fiti amendati cu 12.000 lei ca v-ati uitat legitimatia acasa ?

-          Vreti sa nu mai fiti haituiti prin orase de politia locala ? Vreti ca intrarea pentru incarcare/descarcare in orase sa fie libera de taxe, in mod similar ca in toata Europa ?

-          Vreti sa scapati de plata unor taxe injuste de pe drumurile judetene ?

-          Vreti sa scapati de taxa „Caransebes" si sa se interzica prin lege instaurarea unor  astfel de taxe ?

-          Vreti  sa nu mai fiti vanati de ISCTR prin tara si amendati pentru orice fleac ?

-          Vreti ca legatura intre patroni si soferi sa se intareasca prin unirea fortelor noastre ?

Atunci, stimati colegi, Va invit sa puneti umarul impreuna cu noi, patronii de firme de transport, pentru a arata Guvernului ca suntem o Breasla unita ! Va invit sa sprijiniti, alaturi de noi, protestul national din decembrie 2013 ! Anuntati pe statii apelul CNR pentru unitate ! Impreuna, la protestul din decembrie 2013 !

Detalii  gasiti pe pagina de internet al Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) :

www.conr.ro

 

Cu stima,

 

Siegfried Mayer

Secretar General

Confederatia Nationala Rutiera (CNR)

 

 Atasamente :
178_Mesajul CNR catre soferi.doc


Comentarii :

nu merge..
de trans in 07.12.2014/17:07:34
Nu merge la romani cu apeluri la unitate.Am fost si am ramas o natie de doi bani.Ajunge sa te uiti in istoria recenta. oricum ai respectul meu ,domnule draga.Dumnezeu sa se ajute
de tanase ion laurentiu in 22.11.2013/16:45:06
Dumnezeu sa te binecuvinteze pentru initiativa despre care am citit aici. Ca si tine si eu cred ca un sofer este un element de baza intr-o firma de transport si eu pretuiesc tot ceea ce inseamna munca de sofer deoarece sofer am fost, sunt si voi ramane si eu, chiar daca Dumnezeu m-a binecuvantat sa pot infiinta o firma de transport, nu pot sa uit ca aceasta munca este una din cele mai grele si trebuie sa respectam oamenii care lucreaza pentru noi si pentru societate in general. Bineinteles ca amenzile si taxele mi se par exagerate din toate punctele de vedere si sunt de acord cu aceasta greva. Mai mult eu cred ca atata timp cat vom tine aceasta " povara " pe umerii nostri, foarte greu vom gasi rezolvare si din aceasta cauza eu vin cu propunerea sa o punem pe umerii lui Dumnezeu, sa ne rugam inaintea lui Dumnezeu toti cei care avem firme de transport si ce nu putem sa facem noi oamenii, Dumnezeu va face pentru noi. Versetul 7 din psalmul 20 spune: " Unii se bizuiesc pe carale lor, alt ii pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru" Amin! Daca vom incepe sa ne rugam toti cei implicati( patroni, soferi, manageri transport, secretare, impreuna cu familiile noastre) inima lui Dumnezeu se va misca, singuri niciodata nu vom reusi nimic, dar cand Dumnezeu va lupta pentru noi, El va lucra cu semne si minuni. Pozitia pe care tu o ai acum inseamna sa te spijini pe ajutorul lui Dumnezeu si sa ceri intelepciune de la El, citind cuvintele tale mi-am dat seama ca Dumnezeu te-a binecuvantat deja cu intelepciune, slavit sa fie Numele Lui cel Sfant. Eu personal te voi purta in rugaciune deoarece asa consider eu ca este cel mai bine. Pana atunci, Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te ocroteasca in tot ceea ce ti-ai propus.


Impreuna
de Siegfried Mayer in 23.11.2013/12:05:41
Membru al
Confederatia Nationala Rutiera
Multumesc pentru cuvintele frumoase si inaltatoare. Avem nevoie de astfel de OAMENI ca Dumneavoastra, care ne dau putere si unitate ! Cu stima, Siegfried Mayer


Protest
de Milea Ionel in 22.11.2013/10:01:56
Sunt de acord cu oprirea activitatii, dar nu vad cum ii va afecta pe cei de la MT, sau Guvern, mai ales ca in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie nu prea exista volume de marfa.Probabil ca isi vor afisa aroganta in continuare.Fara masuri radicale nu ne va baga nimeni in seama.


Protest
de Siegfried Mayer in 23.11.2013/12:17:14
Membru al
CNR
Domnule Milea, dupa cate vad in lista cu protestatarii, Dumneavoastra sunteti din Bucuresti. Cu detalii privind aceste aspecte, veti fi contactat de Presedintele CNR, Dl. Augustin Hagiu, el fiind persoana de contact in Bucuresti, Ilfov si Prahova.


greva transportatorilor
de cristina in 21.11.2013/09:23:49
Membru al
unttr
Suntem alaturi de dumneavoastra si confirmam participarea in speranta unei schimbari in mai bine in transporturi.


protest
de clenciu alin in 21.11.2013/23:44:00
nu am aflat data protestului. sper sa rezolvam ceva!


Curs valutar
Euro 1€ = RON
Dolar american 1$ = RON
Forint maghiar 100Ft. = RON
 
sursa : BNR