postat la : 01.11.2013 / 20:16:05

Discutii la MT, OUG 11, OG 27si HG 69

 

Stimati colegi,

       Azi am participat, impreuna cu o delegatie a CNR, la o intrevedere la MT cu Dl. secretar de stat Manuel Donescu, la invitatia acestuia. Contrar uzuantei, invitatia a venit intr-un mod neobisnuit, de pe o zi pe alta, fara a ne fi prezentat motivul si ordinea de zi a intalnirii. La intalnire au fost prezente si celelalte patronate , printre altele, COTAR si UNTRR. Domnul secretar de stat Manuel Donescu a fost asistat de catre personalul de specialitate din cadrul MT, directorul general al ARR, Dl. Sorin Supuran , directorul general al Directiei Generale de Reglementari in Transporturi din cadrul MT, Dna. Lizeta Volcinschi si alti functionari MT. In deschiderea discutiilor, Dl. Manuel Donescu si-a manifestat satisfactia de a se intalni cu reprezentantii transportatorilor, precum si ca va lua act de principalele probleme ale noastre. In deschidere, din partea CNR am subliniat importanta modificarii cat mai grabnice a HG 69, pentru a scapa de amenzile disproportionale fata de abateri. Am reiterat necesitatea de a urgenta aparitia acestor modificari ale HG 69, deoarece minuta incheiata cu fostul ministru Relu Fenechiu in data de 22.05.2013 ne-a pricinuit un gust amar, prin nerealizarea promisiunilor MT la capitolul de reducere a amenzilor pana la asigurarea proportionalitatii acestora. Am lansat in premiera avertismentul ca daca pana in decembrie 2013 nu se va realiza modificarea HG 69, atunci CNR va sprijini orice doleanta de protest national !

    In legatura cu OUG 11, MT are o perceptie proprie fata de cele hotarate de Comisia de industrii si servicii, in sensul ca si acum insista pe discutii cu patronatele pe tema licentierii autovehiculelor sub 3,5 tone, respectiv 8+1 persoane. Hotararea CIS este insa clara, sustinuta si de CNR, prin care OUG 11 este descarcat de obligativitatea licentierii acestui sector, mai putin autovehiculele sub 3,5 tone, care transporta autovehicule avariate. Conform CIS, varianta modificata a OUG 11 va trebui integrata in OG 27, in acest fel poate fi deschisa calea aparitiei modificarii HG 69. Intalnirea de azi, in viziunea noastra este o diversiune, deoarece se incearca o oarecare legitimare a discutiilor pe OUG 11, cu toate ca CIS , organul suprem de specialitate din Camera Deputatilor, si-a manifestat dezacordul fata de prevederile vadit mercantile si fara efect asupra evaziunii fiscale si a pirateriei ale OUG 11. CNR nu-si asociaza numele cu intentia MT de a persista cu orice pret asupra unei licentieri inutile, cu toate ca sustinem o reglementare in domeniu, prin care acest sector sa poata fi controlat de ISCTR pentru legalitatea transporturilor si la respectarea MTMA. La solicitarea presedintelui CNR, Dl. Augustin Hagiu, urmeaza ca miercuri, 06.11.2013, o delegatie a CNR sa poarte convorbiri cu Dl. secretar de stat Manuel Donescu despre modul in care vedem noi dezamorsarea situatiei explozive atat la nivel de transport persoane, cat si la transportul de marfuri.

   Analizand la rece situatia OMTI 980/2011, doresc sa instiintez membrii CNR despre iminenta intrarii in vigoare a obligativitatii dotarii cu placute a autovehiculelor, din pacate, lupta CNR impotriva acestei aberatii ar fi nociva , deoarece dezbaterile pe baza Directivei CE 96/53, Art. 6, referitoare la placute, ar stopa aparitia modificarii HG 69. La nivel de conducere CNR am considerat, luand in considerare raul mai mic, faptul ca este mai avantajos sa cedam in privinta placutelor, ca modificarea HG 69 sa poata fi definitivat in cateva saptamani, pana la 01.12.2013. Asta inseamna ca, contrar celor sustinute pana acum, vom fi nevoiti sa acceptam aceasta aberatie, daca vrem sa beneficiem cat mai rapid de reducerile de amenzi. CNR recomanda insa studierea placutelor de producator deja existente pe capetele tractor si pe semiremorci, cat si pe autovehiculele peste 3,5 tone, deoarece , daca exista toate datele cuprinse in Anexa III din Directiva 96/53 CE, atunci nu mai aveti nevoie de dotare cu placute suplimentare. Urmariti fisierele specifice atasate la informarea aceasta, din josul paginii.

   Pe aceasta cale doresc sa instiintez membrii CNR despre faptul ca Dl. secretar de stat Manuel Donescu a luat act de pozitia critica a CNR fata de tergiversarile aparitiei legislatiei de normalizare in transporturi si despre faptul ca termenul dat de CNR pentru aparitia modificarii HG 69 este 01.12.2013. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a actiona cum dicteaza interesul membrilor CNR, in consecinta, din acel moment MT se poate astepta la manifestari de strada la nivel national.

Cu stima,

Siegfried Mayer

 

 Atasamente :
173_Directiva 96-53-CE.pdf


Comentarii :

protest
de Siegfried Mayer in 09.11.2013/09:40:22
Membru al
CNR

Dupa discutiile purtate cu membrii, CNR a hotarat sustinerea unui protest in decembrie. Data exacta si modul de desfasurare va fi precizata in functie de sustinerea declarata de transportatori aici pe platforma CNR, prin completarea modulului de sustinere.

Stimate Domnule Adi, doua lucruri trebuie sa fie clare :

1. Daca nu sunteti membru intr-o asociatie patronala, nu aveti niciun drept de a avansa doleante si/sau trageri la raspundere a celor care actioneaza in numele membrilor activi.

2. Asociatiile patronale pot impune unele lucruri EXCLUSIV in raport direct cu sustinerea pe care o au prin sprijinul membrilor !!!

Din aceste doua cauze simple, DUMNEAVOASTRA, transportatorii pasivi, cei ce nu se inscriu in patronate si nu apreciaza efortul unui colectiv activ dar cu sprijin scazut, sunteti adevarata cauza pentru care nu se poate impune normalitatea in transporturi si suntem sortiti sa alegem intotdeauna intre doua rele ! Acum aveti ocazia sa va manifestati sprijinul, inscriindu-va pe pagina de sustinere a protestului din decembrie SI VA GARANTEZ, daca acest protest va avea sustinere din partea DUMNEAVOASTRA, atunci aberatia asta de placuta, impreuna cu multe alte aberatii vor disparea !
protest!
de Adi in 04.11.2013/17:59:08
cum e posibil ca sa accepti un rau mai mic ??? ASTA E ADEVARATA ABERATIE nu prostiile celor din guvern ! Cine cu cine vorbeste si pentru interelesele cui? Noi romanii nu suntem obligati sa VA suportam ineptiile ! O SA FIE GREVA GENERALA !


Aberatie Placuta
de Birtalan Levente in 04.11.2013/21:05:06
Nu sunt de acord cu aberatia numit placuta...De atitea ori batem in retragere ca deja nu mai avem unde sa ne retragem .Greva Dar greva anuntat si organizat in timp nu in 7 zile Cu stima


Curs valutar
Euro 1€ = RON
Dolar american 1$ = RON
Forint maghiar 100Ft. = RON
 
sursa : BNR