postat la : 05.10.2013 / 20:55:59

Ganduri de sambata...

       In ultimul timp sunt martorul unor manifestari demagogice, avand ca tema asociatiile patronale, mai precis pretinsa inactivitate a acestora. Fara un pic de suport, vocile critice se axeaza pe lozinci ieftine,  rupte parca din sloganurile lipsite de continut , obisnuite la televizor...

       Filip al II-lea, rege al Macedoniei (382-336 I.C.), descriind politica sa impotriva oraselor-state grecesti, a folosit expresia :          "Divide et impera".....  Bineinteles, folosind cel mai vechi sistem existent pentru a devaloriza orice incercare de uniune a unei puteri a societatii civile de catre cei ce au tot timpul la dispozitie si puterea de a realiza orice doresc, MT nu trebuie sa faca altecva, decat sa ne lase sa ne dezbinam singuri.

Cu elemente dezbinante ca vectori de opinie, fara a cunoaste activitatea patronatelor, suntem pe cale sa facem jocul MT si sa reusim singuri, ce nu a reusit ditamai ministerul....sa ne taiem orice elan ce poate inclina intr-un fel sau altul balanta in favoarea noastra ! Din pacate, privind paradoxul situatiei, nu avem cum sa scapam nesifonati. Daca ne lamentam ca doar atat putem, atunci suntem culpabilizati si etichetati ca defetisti. Daca dorim sa parem combatanti, atunci mergem la atac fara arme (vezi Caransebes)...

       Pana cand credeti, stimati colegi, ca vom accepta niste remarci nesimtite si lipsite de continut !!?? Ce credeti ca se poate construi din baloane de sapun !!?? Nesimtirea se afla acasa la acei "colegi" care nesocotesc si submineaza importanta uniunii. Stiu ca sunt cuvinte tari, dar nici amarul acumulat de-a lungul timpului si nici o perceptie total eronata despre rolul si rostul uniunii patronale nu absolva de vina acei transportatori care nesocotesc realizarile patronatelor in contrabalansarea apucaturilor MT ! Cine credeti ca va mai misca un deget sa incerce sa propuna modificari la setea de bani a MT ? Credeti ca amenzile de 30.000 lei ptr. depasirea MMA, conform OG 43, sau aberatiile din HG 69 vor disparea de la sine ? Credeti ca Zana Maseluta le va face disparute !!?? Cine credeti ca isi omoara timpul, nervii si priceperea ca aceste rusini sa se evapore ? Doar niste nebuni masochisti , care in ciuda chibitilor de pe margine , reusesc intr-un mod inexplicabil, niste lucruri ce sfideaza incredibilul....Isi pun pielea pe bat, isi ignora propriile necesitati existentiale si intr-un mod total exceptional reusesc sa intoarca propuneri legislative, participa la modificarea lor, dar nu au suport masiv de a sili autoritatile sa le publice in MO !!

        Va intreb retoric :      - Cine credeti ca va va apara interesele ??? Oare guvernarea actuala ? Oare cea trecuta ? Oare cea viitoare ? NUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!! NICIO formatiune politica, niciun guvern nu ne va dori binele, toti vor vedea in noi doar o sursa de venit exploatabil ! Depinde DOAR de noi daca ne lasam storsi de bruma de profit pe care cu truda incercam sa il obtinem ! Singura noastra sansa este sa ignoram demagogii, care doar ca exemple de corectitudine nu pot servi... Stiu ca pot cadea in derizoriu cu aceasta "tirada", explicatia poate fi doar lipsa de alternativa la asociatiile patronale credibile. Subscriu ca vine timpul sa nu mai credem promisiunilor, dar totusi sustin si acum ca suspendarea protestului, prin acceptarea TUTUROR cerintelor cuprinse in minuta semnata de CNR cu MT in data de 22.05.2013 nu a fost un esec, nu a fost o renuntare la protest fara sa ne atingem aspiratiile minime. Am reusit sa pregatim aproape toate modificarile legislative in spiritul proportionalitatii si al echilibrului de bun simt intre amenda si abaterea comisa. In fapt astea au fost elementele declansatoare ale protestului. Ramane doar sa ne folosim toate parghiile pentru a sili MT sa le puna in practica.

        Individual, suntem fiecare cate un patron de firma, care pe langa atributiile si indeletnicirile personale, ne sacrificam energiile si banii sa cladim ceva de comun folositor. Paradoxal, primim critici chiar de la cei pasivi, de la cei ce nu au pus doua paie unul peste altul in interes comun, dar sustin ca ar trebui sa facem mai multe pentru ei... Din pacate, MT are strategi care reusesc sa insamanteze neincrederea intre noi si sa spulbere bruma de unitate a patronatelor. Daca aveti urechi sa auziti si chibzuinta sa analizati, veti vedea ca subminand singura structura ce poate realiza ceva in interes comun, ne taiem singuri craca de sub picioare. Daca unii dintre noi nu au cunostinta de activitatea desfasurata de CNR, precum si de asociatiile patronale componente, asta nu inseamna ca ele nu exista si nu produc efecte benefice pentru Breasla. Este indeajuns sa vizitati www.conr.ro si sa va convingeti de realizarile noastre comune.

         In legatura cu noul cod rutier, dupa cum vedeti, eforturile concertate , atat ale noastre, cat si ale celorlalte voci critice, au reusit temporar sa aplaneze pericolul. Speram ca in urma presiunilor concertate, modificarile dure ale codului rutier sa fie eliminate, deoarece credem ca ele nu servesc scopului enuntat de scadere a evenimentelor rutiere nedorite.

        Si sa inchei "productiv" , va invit sa participati cat mai multi la intalnirea de la CJ Hunedoara, din data de 15.10.2013, la ora 11,00 , unde se va dezbate HCJ HD 121/2013, privind instituirea de taxe in valoare de 40.000 lei/an sau 1.000 lei/zi pentru folosinta infrastructurii rutiere judetene HD a unui autovehicul cu MTMA 40 tone...

Cred ca pentru o zi de sambata, mi-am expus naduful indeajuns. Va astept la CJ Hunedoara.

Cu stima,

Siegfried Mayer

 

 Atasamente :
167_HOT HCJ HD -121-2013.pdf


Comentarii :

Nu sunt comentarii pentru aceasta stire !

Curs valutar
Euro 1€ = RON
Dolar american 1$ = RON
Forint maghiar 100Ft. = RON
 
sursa : BNR