postat la : 30.09.2013 / 12:36:33

Din nou,taxa HCJ HD 121/2013 si cea din Caransebes

           Sa intelegem ca problema taxei pe drumurile judetene din HD nu intereseaza pe nimeni ? Nici daca taxa este 1.000 lei/5 zile(nu exista taxa de o zi, deci platesti 1.000/zi !!!!!) sau 40.000 lei/an ptr. camion 40 tone !!!??? CNR a cerut o intrevedere de urgenta cu factorii de decizie din CJ HD, inca nu am primit raspuns.

Situatia din HD este foarte periculoasa, deoarece se creaza un precedent (in afara de cele deja existente) cu taxe halucinante, ce poate deveni molipsitor si la alte CJ, ce duc lipsa de bani.

Referitor la eventualele masuri de protest ale CNR fata de o serie de probleme existente, in cazul HCJ HD asteptam reactia CJ HD la invitatia CNR la dialog , la nivel national insa asteptam pozitia Parlamentului fata de OUG 11 si OG 43. Fara votarea OUG 11 in forma agreata de CNR (descarcata de continutul obligatiei de licentiere), nu se pot modifica nici OMTI 980 si in final nici HG 69. Credeti-ne, nici noua nu ne convine asteptarea, dar purtam responsabilitatea unor decizii vazand situatia indeaproape. Credem intr-adevar, ca aparitia acestor scaderi de amenzi este o problema de timp scurt.

Iata textul HCJ HD 121/2013 :

 

http://www.cjhunedoara.ro/documente/transporturi/HOT121.pdf

 

http://www.conr.ro/info.php?id=164

 

In legatura cu taxa de trecere prin Caransebes, CNADNR a avut termen pana azi sa predea circulatiei centura refacuta. Bineinteles, conform previziunilor CNR si a dovezilor acumulate de-a lungul celor doua luni scurse de la protestul CNR din 02.august 2013, centura nu va fi predata, probabil pana in iarna. Va transmit informatia primita de la Doamna Elena Dedu de la Revista Tranzit:

"Centura Caransebes poate va fi deschisa in decembrie!

Created on 2013-09-26 / 

Written by Trafic Media

Conform unui raspuns al CNADNR, cel mai probabil lucrarile la centura ocolitoare a orasului Caransebes vor fi finalizate in cursul lunii decembrie. Termenul inaintat initial, 30 septembrie, nu a fost respectat din cauza ca antreprenorul (Copisa Constructora Pirenaica) a sistat lucrarile de reparatie la pod pana la efectuarea platilor restante pe care CNADNR le datoreaza, circa 2,5 milioane euro, plus TVA.

CNADNR promite ca restantele vor fi achitate la inceputul acestei luni, iar antreprenorul estimeaza ca lucrarile pot fi finalizate in cel mult doua luni de la momentul in care i se vor plati restantele. In acelasi raspuns se arata ca CNADNR a emis o notificare de revendicare in privinta intarzierilor care se afla in analiza la Inginerul Consultant, urmand ca dupa efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor sa se stabileasca penalitatile de intarziere.
CNADNR a mai aratat ca circulatia a fost inchisa ca urmare a problemelor aparute la podul respectiv, cauzate in principal de faptul ca materialul de umplutura folosit pentru realizarea structurii nu a respectat specificatiile tehnice din Caietul de Sarcini.
In legatura cu variantele ocolitoare propuse de transportatori, si mentionate in procesul verbal semnat in urma protestului de la Caransebes din 2 august, CNADNR considera ca acestea pot fi considerate viabile doar dupa ce s-ar efectua teste de capacitate portanta si geotehnice, dupa ce s-ar realiza proiectarea acestor variante si dupa ce s-ar asigura bugetul necesar pentru realizarea studiilor, proiectului si executarea acestor lucrari. Or, la viteza cu care se deruleaza astfel de demersuri in tara noastra, pare mai apropiat termenul inaintat, decembrie 2013.
Pana atunci, poate fi considerat un „succes" faptul ca o data platita taxa, aceasta are o valabilitate de 24 de ore, deci transportatorii pot tranzita orasul de cate ori au nevoie in cele 24 de ore. De asemenea, transportatorii care incarca sau descarca marfuri in Caransebes au reducere 50% din taxa, fapt ce trebuie dovedit cu documente. Un alt aspect semnalat de un cititor al revistei este ca taxarea autovehiculelor de peste 3,5 t se face doar pentru ruta dinspre Caransebes spre Orsova si invers. Circulatia pe ruta Resita-Caransebes-Hateg si retur se face pe portiunea de centura deschisa circulatiei, este libera si nu are legatura cu zona de taxare, toate aceste detalii fiind verificate personal de catre acesta.

 

 

Elena DEDU
redactor

TRANZIT

                                                        "

 

Oare pana cand mai rabdam nesimtirea CNADNR si al altor autoritati ?

 

 

Cu stima / Best regards / Mfg. / Üdvözlettel ,

 

Siegfried Mayer

Secretar General

Confederatia Nationala Rutiera (CNR)

 

Sediu secundar :

310188 - Arad - RO

str. Ardealului nr. 2/A

tel.: +40.357.100172 ,

fax : +40.357.100173

mobil : +40.722.277758

e-mail : mayer@conr.ro

web :  www.conr.ro

 

 Comentarii :

Nu sunt comentarii pentru aceasta stire !

Curs valutar
Euro 1€ = RON
Dolar american 1$ = RON
Forint maghiar 100Ft. = RON
 
sursa : BNR